Suzuki King Quad LT-A750

Ny produkt

Vår mest kraftfulla fyrhjuling, KingQuad 750. Styret är högre placerat och vinklat mot föraren vilket ger bättre körkomfort.  Att köra en KingQuad 750 är en riktigt behaglig upplevelse. 

Mer detaljer

Lägg till i önskelistan

Datablad

Motor 4-Takt encylindrig, vätskekyld - DOHC
Cylindervolym 722 cc
Växellåda CVT
Startanordning EL-start CDI
Fjädring fram Independent, double wishbone, coil spring, Oil damped
Fjädring Bak Independent, double wishbone, coil spring, Oil damped
Däck AT25x8-12 ** Tubeless
Modell AT25x10-12 ** Tubeless
Borrning/slag 104,0 mm X 85,0 mm
Kompression 10.0:1
Sitthöjd 880 mm / 920 mm
Höjd 1245 mm / 1285 mm
Längd 2115 mm / 2165 mm
Hjulbas 1280 mm / 1285 mm
Tankvolym 17,5 liter
Vikt 302 kg
Broms Disc Twin - front / Sealed oil-bathed multi disc - rear

Mer information

QUADMATIC

En annan riktigt bra egenskap är växellådan QuadMatic och vridmomentsavkännande diffbroms fram. QuadMatic växellådan är helt automatisk och drivs av en stark rem och centrifugalkoppling. Ett avancerat motorbromssystem reducerar frikopplingseffekten för att man skall kunna kontrollera farten i brant sluttande terräng.

 

En användarvänlig växelväljarkuliss monterad på vänstra sidan låter föraren lätt och säkert välja låg, hög, neutral eller back. Främre och bakre pakethållare är lackade i tålig färg med ”wrinkle-finish” för ökad hållbarhet. Ett lättillgängligt, vattentätt stuvutrymme finns monterat på höger framskärm.

MOTOR & TRANSMISSION

Genom att öka cylinderdiametern till 104 mm, ökar slagvolymen på modellen från 695cm³ till 722 cm³. Den redan existerande motorstyrkan kvarstår. Den har en fyrventilig, vätskekyld fyrtaktsmotor, med dubbla kamaxlar, som är tiltad framåt 48 grader för att optimalt rymmas i chassit. Motorn har bränsleinsprutning, en teknologi som hjälpt Suzuki att kamma hem vinster i motorcykel- såväl som i ATV-tävlingar. Insprutningssystemet förbättrar gassvaret och bränsleeffektiviteten, allt medan den levererar jämn kraft och säkrare starter.

Genom att kombinera den nya större cylindern och prestandan till följd av insprutningssystemet får vi ännu mer kraft och gas i låg och mellanregistret. Föraren kommer att känna kraften även i det övre registret.

För att förbättra hållbarheten och för att underlätta underhållet har KingQuad 750X/XP fått ett luftfilter som innehåller både papper och skum. Pappersfiltret ger den bästa filtereffekten och det yttre skum elementet är lätt att tvätta. Detta förlänger intervallen mellan nödvändiga byten av pappersfiltret och bevarar den förstklassiga filtreringen i hela systemet.

KingQuad använder en varvtalsbegränsare för maximal kontroll när du lägger i backen. 2008 ökades rpm gränsen till 7000 rpm. Det gav mer kraft i förhållanden med dåligt fäste.

Den encylindriga motorn använder två balansaxlar för jämn körning. Motorn är upphängd i gummifästen.

CHASSI & FJÄDRING
Benämningen KingQuad har alltid handlat om ett starkt chassi med förstklassig komfort och bruksprestanda.  Den här maskinen erbjuder en förstklassig körning för både för arbete och fritidskörning. Den oberoende fjädringen med A-armar fram är justerbar i fem steg för maximal användbarhet. Fjädringen tillåter 18 cm fjädringsväg.

Den oberoende bakre fjädringen använder lower nedre A-armar och övre I-armar med stöd från en krängningshämmare. Individuella stötdämpare bak är också justerbara i fem steg och tillåter 205 mm fjädringsväg.

Dubbla hydrauliska skivbromsar är monterade fram. Bakdelen har ett superstarkt multidisk bromssystem med tre skivor i oljebad. En fullängds hasplåt skyddar chassit och motorn.

LT-A750 är en gedigen arbetsmaskin med mer motor än vad du egentligen behöver. Tillsammans med våra fina tillbehörspaket kan du skräddarsy maskinen så att den passar just dina behov redan innan den lämnar butiken. Troligen marknadens ”mesta” och bästa allround-maskin!

 

Finns i rött, grönt och antracitgrå.  

Omdömen

Det finns inga kundrecensioner just nu.

Skriv din recension

Suzuki King Quad LT-A750

Suzuki King Quad LT-A750

Vår mest kraftfulla fyrhjuling, KingQuad 750. Styret är högre placerat och vinklat mot föraren vilket ger bättre körkomfort.  Att köra en KingQuad 750 är en riktigt behaglig upplevelse. 

Nerladdning